• -21%

  Patron Salamander
  Patron Salamander
  € 628,00 € 498,00
 • -21%

  Patron Salamander - 600 mm
  Patron Salamander - 600 mm
  € 693,00 € 549,00

Horeca keukenapparatuur: De Salamander

De salamander heeft veel overeenkomstem met een open oven met aan het plafond een warmte-element. De salamander moet het doen zonder deurtjes om de oven af te sluiten. Er zijn ook modellen te koop met uitsluitend een warmte-element, dus zonder zijwanden, zodat er ook grotere schalen en plateaus onder gezet kunnen worden.

Professionele Salamanders

Salamanders hebben één of meerdere gasbranders. Salamanders die gebruik maken van gas werken met straalbranders die zorgen voor een gelijkmatige verhitting over de hele oppervlakte. De elektrische apparaten zijn voorzien van verwarmingselementen. Schalen kunnen in de salamander op een rooster worden gezet. Het verwarmingselement kan in hoogte worden versteld. Het te bereiden voedsel kan dichter bij het element worden gezet voor snelle kleuring of juist verder van de hittebron af voor langzamere garing.

De salamander kan aan de wand worden geplaatst of op een werkbank worden gezet. In veel horeca keukens wordt de salamander aan de afzuigkap gehangen op ooghoogte.

Onderhoud

Salamanders moeten direct na de bereiding van het product worden schoongemaakt om het achtergebleven vet weg te verwijderen. Gassalamanders hebben hetzelfde onderhoud nodig als fornuizen. Bij elektrische salamanders is het verstandig regelmatig te controleren of alle verwarmingselementen in orde zijn.

Bij HKL Horeca is het naast kopen en bestellen ook mogelijk om elektrische kookplaten te leasen. Bel ons direct en vraag naar de mogelijkheden.

Vragen? Bel ons direct: +31 (0) 850 220 020
Wij beantwoorden graag al uw vragen.

© 2016 - 2022 (TIP) HKL Horeca | Uw totaal leverancier van professionele horeca apparatuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel