Energie Investeringsaftrek

In Nederland kennen we de Energie Investeringsaftrek, kortweg EIA. De EIA is een fiscale stimuleringsregeling van het ministerie van Economische Zaken en Financiën. Het doel van de Nederlandse overheid is het stimuleren van investeringen in energie sparende apparaten (bedrijfsmiddelen) en duurzame energie.

De EIA is met betrekking tot professionele - horeca - keukenapparatuur van toepassing op diverse apparaten. Waaronder koel- en vrieskasten met een milieuvriendelijk koelmiddel en combisteamers die met gas verwarmd worden. Het is een fiscale aftrekregeling en biedt direct financieel voordeel voor ondernemers. Zo is er naast de afschrijving van de investering die u gedaan heeft ook 58% extra aftrekbaar van uw fiscale winst.

Hoe werkt de EIA?
Investeringen kunnen digitaal ingediend worden via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Als een investering voor EIA in aanmerking komt, mag dus 58 procent van de investeringskosten worden afgetrokken van de fiscale winst. Bij een winstbelasting van 25 procent, krijgt een ondernemer ongeveer 14 procent van het investeringsbedrag terug van de fiscus. 

Let op: Voorkom een veel voorkomende fout.

Meld uw investering binnen drie maanden na het sluiten van de overeenkomst. Niet binnen drie maanden na de offerte-, factuur- of betaaldatum. U loopt dan misschien fiscaal voordeel mis.

Meer informatie: www.rvo.nl

© 2016 - 2022 (TIP) HKL Horeca | Uw totaal leverancier van professionele horeca apparatuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel