Ga terug naar de vorige pagina

Voedsel uit de 3D printer

Er wordt al een geruime tijd geëxperimenterd met het printen van voedsel. Een 3D printer print laagje voor laagje. Aan de printer kunnen ook eetbare substanties worden toegevoegd, welke vervolgens in de vorm van het gericht worden 'geprint'.

3D printen tegen ondervoeding

Alleen een leuke gadget kunnen wij de 3D printer niet noemen. Ouderen met kauw- en slikproblemen kunnen veel baad hebben bij geprint voedsel. Vaak krijgen deze ouderen gepureerd voedsel voorgeschoteld, welke zeer onsmakelijk is en niet verleiding is om op te eten. Door middel van een 3D printer wordt het mogelijk deze puree de vorm van het oorspronkelijke product te geven, waardoor het weer leuk wordt om te eten.

Gaan 3D printers koks vervangen?

Ondanks de diverse experimenten verwachten wij niet dat de 3D-printer écht snel gaat doorbreken in deze branche. Er gaat niets boven echt vakmanschap.  3D-printers zouden koks wel kunnen ondersteunen bij sommige gerechten. De printer kan bijvoorbeeld gemakkelijk iets glutenvrij maken of juist stoffen (zoals vitaminen of eiwitten) toevoegen.

 

 

© 2016 - 2022 (TIP) HKL Horeca | Uw totaal leverancier van professionele horeca apparatuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel