Ga terug naar de vorige pagina

6 tips voor het aanschaffen van een glazenspoelmachine

Ieder dag weer staat u of uw personeel een geruime tijd uw glazen te poleren? Uw klanten klagen dat de glazen niet schoon zijn of stinken? U heeft besloten een glazenspoelmachine aan te schaffen. Prijzen van een vaatwasmachine variëren van zo’n €900,- voor een goedkope machine tot zo’n € 6.000,- voor een top kwaliteit vaatwasmachine. Maar is duur perse beter? En waar let u nou op bij de aanschaf?

1. Let op de isolatie, anders heeft u last van lawaai.

Bij een goedkopere machine met een enkele wand hoor je het water tegen de wand spuiten en dat maakt lawaai. Als een glazenspoelmachine achter een bar staat, zit u hier niet op te wachten. Het is dan essentieel dat u kiest voor een glazenspoelmachine welke goed geïsoleerd is.

2. Komen glazen droog uit de machine of niet?

Een wasbeurt duurt gemiddeld 90 tot 120 seconden. Na de wasbeurt dienen de glazen nog zo’n 15 minuten te drogen buiten de vaatwasser. Bij gebruik van osmosewater hoeven de glazen dan niet afgedroogd te worden, maar drogen ze vanzelf streepvrij op. Bij normaal watergebruik moeten de glazen nog wel gepoleerd worden.

3. Maakt u gebruik van aparte glazen?

Naast bepaalde functies zit er ook verschil in het formaat van een apparaat. Zo is er de compacte versie met een korfafmetingen van 400 x 400 mm en de full size glazenwasser met een rekafmetingen van 500 x 500 mm. Enkele restaurants werken met afwijkende glazen en u heeft hiervoor een aparte glazenkorf nodig.

4. U wilt nooit meer poleren?

U heeft in uw pand hard water liggen, hierdoor heeft u altijd kalk aanslag op uw glazen. Een oplossing hiervoor is een osmose systeem. Zo’n systeem betekent tevens het einde van poleren. Een osmose systeem kan naast en glazenspoelmachine gezet worden en wordt aangesloten op het leidingwaternet. Het systeem haalt kalk en mineralen uit het water.

5. Let op de filterinstallatie

Een belangrijk criteria bij het uitzoeken van een glazenspoelmachine is het filtersysteem.  Huishoudelijke vaatwassers voeren na elke wasbeurt het gebruikte water weg. Professionele glazenspoelmachines hergebruiken het water. Een glazenspoelmachine gebruikt gemiddeld zo’n 10 liter water. Bij iedere wasbeurt wordt 2 liter daarvan ververst. Bij de goedkopere machines met een minder goed filtersysteem zie je dat na verloop van tijd het water niet echt schoon meer is. Dit zorgt ervoor dat u dus alsnog vieze glazen hebt. Al het water moet vervangen worden en de machine moet hierna opnieuw opwarmen.

6. Hoe vaak gaat u uw glazenspoelmachine gebruiken?

Als u gemiddeld 5 tot 10 wasbeurten per dag heeft volstaat een goede middenmoter. Maar spoelt u toch iedere dag meer glazen dan loont het om een machine uit te kiezen welke uit een duurder segment komt. Niet alleen zijn deze machines zuiniger ze gaan ook nog eens veel langer mee.

 • -20%

  Rhima Glazenspoelmachine DR 39
  Rhima Glazenspoelmachine DR 39

  Deze Rhima glazenspoelmachine is bijzonder geschikt voor kleine ruimtes, zoals achter een bar of buffet. 30 korven per uur!

  € 2.860,00 € 2.290,00
 • -15%

  Rhima voorlader / Glazenspoelmachine WD4 Plus
  Rhima voorlader / Glazenspoelmachine WD4 Plus

  De RHIMA WD 4 Plus is een multifunctionele en zéér duurzame vaatwasmachine, zowel inzetbaar als voorlader met een waterontharder, maar óók als glazenspoelmachine met een omgekeerde osmose installatie.

  € 6.880,00 € 5.850,00
© 2016 - 2022 (TIP) HKL Horeca | Uw totaal leverancier van professionele horeca apparatuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel