Ga terug naar de vorige pagina

Hoe voorkomt u storingen aan uw horeca apparatuur

Helaas is het niet altijd mogelijk om storingen aan uw horeca apparatuur te voorkomen, maar het is wel mogelijk om het aantal storingen aanzienlijk te verminderen. Voor iedere horeca ondernemer is het zeer belangrijk dat alle apparatuur naar behoren functioneert. Een goed werkende keuken resulteert immer in snellere en betere bereidingen van het product.

Horeca apparatuur wordt constant gebruikt en komt continu in aanraking met etenswaren en vetten. Desondanks zijn er manieren om storingen te voorkomen of te verminderen. Hieronder leest u onze tips:

1. Regelmatig reinigen van uw horeca apparatuur.

Door regelmatig uw horeca apparatuur grondig schoon te maken kunt u de levensduur van uw horeca apparatuur verlengen. Horeca apparatuur wordt vrijwel dagelijks intensief gebruikt. Helaas wordt het vaak vergeten dat u niet alleen de apparatuur oppervlakkig moet schoon maken, maar ook inwendig. Zoals het ontkalken van leidingen en boilers, filters verschonen en deur rubbers verschonen.

2. Periodiek onderhoud.

Wanneer u preventieve onderhoudsbeurten laten uitvoeren van 1 á 2 keer per jaar zal dit ten goede komen van de duurzaamheid van uw keuken en apparatuur en dit heeft tot gevolg dat er minder storingen optreden. Bij periodiek onderhoud wordt er onder andere gekeken worden naar: koelgas, reinigen condensoren en filters, herstellen van kleine defecten.

3. Kwaliteit van de horeca apparatuur.

Door de vele webshops is het zeer gemakkelijk om de goedkoopste prijs online te vinden. Helaas is goedkoop niet altijd duurkoop. Apparatuur die extreem laag geprijsd is wordt logischerwijs tegen extreem lage prijzen geproduceerd. Deze apparatuur is vaak zeer gevoelig voor storingen en u heeft vaak geen of een zeer korte garantie periode. Laat u daarom niet misleiden door de prijs, want een storing in uw keuken kan uiteindelijk meer kosten dan het voordeel wat u bij aanschaf had. Wilt u een hoge kwaliteitskeuken aanschaffen, maar heeft u niet de financiële mogelijkheden? Vraag, geheel vrijblijvend, een lease offerte bij ons aan.

4. Laat u goed adviseren.

Iedere horeca onderneming heeft andere behoeftes. Hierbij kunt u denken aan bijvorbeeld de capaciteit. Bijvoorbeeld; u koopt een combisteamer die maximaal 80 maaltijden per dag aan kan, maar u moet eigenlijk 100 maaltijden per dag bereiden. Dan kan het zijn dat uw combisteamer in storingen raakt omdat deze te weinig capaciteit heeft. Dit kan voor veel stress in uw keuken zorgen. Laat u zich dan ook altijd goed adviseren. Met ruim 30 jaar ervaringen in het grootkeuken vak kunnen wij u helpen om de juiste beslissing te nemen.

5. Zorg voor een goede ventilatie rondom uw koelingen.

Een goede warmte afvoer is zeer belangrijk voor uw koeltechnische apparatuur. Het plaatsen van bijvoorbeeld dozen rondom uw apparatuur bevorderd de ventilatie niet. Niet alleen kan het energie verbruik flink stijgen, maar het verkort ook de levensduur van uw apparatuur. Onze adviseurs hebben u graag met een logistiek juiste keuken inrichting.

© 2016 - 2022 (TIP) HKL Horeca | Uw totaal leverancier van professionele horeca apparatuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel