Ga terug naar de vorige pagina

6 tips om als startende ondernemer te groeien.

Als startend ondernemer wilt u zo snel mogelijk succesvol van start gaan met uw eigen bedrijf. Maar hoe doet u dat nou precies en welke zaken moet u niet over het hoofd zien?

1. Startkapitaal.

De meeste startende ondernemers kunnen de start van hun bedrijf niet (helemaal) zelf financieren. Dat hoeft gelukkig ook niet, want als u een goed idee heeft, zijn er diverse partijen die uw start up willen financieren.

Wij, van HKL Horeca, zijn zo’n partij die in uw start up willen investeren. Een horeca keuken geeft een grote investering en slaat snel een groot gat in uw budget. Bij ons kunt u uw horeca apparatuur leasen, waardoor uw meer budget over houdt voor bijvoorbeeld de inrichting van uw horeca zaak. Lees hier meer over starters lease.

2. Investeer in een professionele uitstraling.

De uitstraling van uw bedrijf is uw grootste visitekaartje. Hoe professioneler deze is, hoe groter de kans op meer klandizie en dus meer omzet. Denk hierbij aan de inrichting van uw zaak en keuken, uw website of bedrijf bus.

3. Zet een social media strategie uit.

Social media is tegenwoordig onmisbaar. Toch moet u niet roekeloos gaan adverteren op social media. U moet eerst weten wie uw doelgroep is en waar u uw potentiële klanten kunt zoeken. U kunt hier zelf onderzoek naar doen, maar u kunt hiervoor ook een expert inschakelen. Social media is uw visitekaartje.

4. Goed bereikbaar zijn.

U heeft veel tijd geïnvesteerd in het op de markt brengen van uw zaak, maar zodra uw gasten u telefonisch willen bereiken stokt het. Om nieuwe klanten binnen te halen, is het zeer belangrijk goed bereikbaar te zijn. U kunt dit realiseren door een goede telefoonservice te nemen. Zij kunnen al uw telefoontjes op nemen en bij spoed naar u doorschakelen.

Goed bereikbaar zijn, geldt ook voor uw website. Zorg dat u een duidelijke website heeft waar als uw producten en diensten op staan.

5. Werkzaamheden uitbesteden.

Een valkuil van vrijwel iedere startende ondernemer is om alles zelf te willen doen. Toch is het belangrijk om te zaken waar u minder goed in bent uit te besteden. Zo kunt u voor bijvoorbeeld uw administratie een zzp'er of boekhoudkantoor inhuren. U kunt u dan richten op dat waar u echt goed in bent.

6. Netwerken.

Netwerken is voor een startende ondernemer van groot belang om een waardevol netwerk op te bouwen. Niet alleen om potentiële klanten te werven, maar ook om andere ondernemers te leren kennen.

© 2016 - 2022 (TIP) HKL Horeca | Uw totaal leverancier van professionele horeca apparatuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel