Ga terug naar de vorige pagina

Horeca apparatuur - ovens

In deze blog gaan wij u de verschillen tussen horeca ovens uitleggen.

Combisteamer

De combisteamer is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de professionele horeca. Braden, bakken, rijzen, grillen, gratineren, koken, garen, pocheren, ontdooien, regeneren; met een combisteamer is alles mogelijk. Producten bereid met stoom behouden langer hun kleur, geur en smaak. Hierdoor zijn deze kooktoestellen zeer geliefd in toprestaurants, instellingen, grootkeukens, maar ook voor in huis.

De voordelen van een combisteamer

In een combisteamer kookt u naar wens met alleen convectie, met behulp van gedoseerde stoom of directe injectie. Braden aan lage temperatuur, opwarmen in vacuümverpakkingen of op een koud bord. Door het gebruik van een steamer kunt u sneller uw gerechten bereiden en brengt een grote ruimte besparing met zich mee.

Hetelucht oven

De heteluchtoven is ook wel bekend als de convectie oven. Deze oven is voorzien van ventilatoren die warme lucht laten circuleren rond een gerecht. De ventilatoren bij een heteluchtoven hebben een warmte element wat zorgt voor het circuleren van de warmte.

De voordelen van een hetelucht oven

Door het cicruleren van de warmte in de ovenkamer is er een gelijkmatige temperatuurverdeling. Hierdoor kunnen de producten op een lagere temperatuur worden bereid en heeft het een korte bereidingstijd. Circulerende warme lucht heeft een snellere overdracht op het voedsel dan stilstaande warme lucht.

Magnetron

Een magnetron is snel en handig in gebruik en u heeft er weinig omkijken naar. Een magnetron wordt veelal gebruikt voor het ontdooien van producten die bevroren zijn, of voor het snel opwarmen van gerechten. De microgolven in de magnetron dringen het product binnen, waarnaar deze omgezet worden tot warmte.

Pizza ovens

De categorie pizza ovens is de onderscheiden in de tradiotionele pizza oven, de hedendaagse pizza oven of de lopende band pizza oven. De traditionele pizza oven werden vroeger gestookt op hout of kolen. Tegenwoordig is het vaak een mix van hout en aardgas. De hedendaagse pizza oven wordt gestookt op aardgas of elektriciteit. De lopende band pizza oven wordt vaak gebruikt bij zaken waarbij er een snelle doorlooptijd is. De werking van de lopende band oven is hetzelfde als de hedendaagse pizza oven.

© 2016 - 2022 (TIP) HKL Horeca | Uw totaal leverancier van professionele horeca apparatuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel