Koel- /en vriescellen

Koel- /en vriescellen

Als professionele leverancier van horeca-apparatuur weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste koel- en vriesoplossingen te hebben. Een koel- en vriescel is daarbij een onmisbaar onderdeel van uw keuken of restaurant. Deze cellen bieden niet alleen voldoende opslagruimte voor uw verse producten, maar zorgen er ook voor dat deze producten op de juiste temperatuur bewaard worden.

Bij HKL Horeca bieden wij een ruim assortiment aan koel- en vriescellen, geschikt voor elke horecaonderneming. Onze cellen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen, zodat u altijd een oplossing op maat kunt vinden. Daarnaast bieden wij ook maatwerkoplossingen aan, waarbij wij samen met u kijken naar de beste oplossing voor uw specifieke situatie.

Onze koel- en vriescellen zijn van hoogwaardige kwaliteit en voldoen aan alle wettelijke eisen op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw producten veilig en hygiënisch worden bewaard. Wilt u meer weten over onze koel- en vriescellen en welke oplossing het beste past bij uw onderneming? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-21 van 176

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is een horeca vriescel

Een Horeca Vriescel is een koelcel die speciaal is ontworpen voor de horeca-industrie. Het is een belangrijk apparaat voor restaurants, hotels en andere horecagelegenheden waar voedsel wordt bereid en bewaard. Een vriescel wordt gebruikt om voedsel op te slaan bij temperaturen onder het vriespunt om de versheid en kwaliteit van het voedsel te behouden.

BIj HKL Horeca hebben wij ze verkrijgbaar in verschillende maten en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een horecabedrijf. Het kan worden gebruikt om verschillende soorten voedsel op te slaan, zoals vlees, vis, groenten, fruit en zuivelproducten. Het kan ook worden gebruikt om voedsel te bewaren voor een langere periode, wat handig is voor bedrijven die grote hoeveelheden voedsel inkopen.

Een horeca vriescel is duurzaam en energiezuinig. Het is ontworpen om lang mee te gaan en kan worden onderhouden en gerepareerd om de levensduur te verlengen. Het is ook ontworpen om energie te besparen, wat helpt om de kosten van het runnen van een horecabedrijf te verlagen. Bij HKL hebben we alle benodigdheden voor jouw koel of vriescel.

Belangrijke kenmerken van een horeca vriescel

Een horeca vriescel is een belangrijk onderdeel van elke horeca onderneming. Het is daarom belangrijk om de juiste vriescel te kiezen die past bij de behoeften van de onderneming. Hieronder worden de belangrijkste kenmerken van een horeca vriescel besproken.

Afmetingen en capaciteit

Een van de belangrijkste kenmerken van een horeca vriescel is de afmeting en capaciteit. Het is belangrijk om een vriescel te kiezen die groot genoeg is om aan de behoeften van de onderneming te voldoen. De grootte van de vriescel hangt af van de hoeveelheid voedsel die moet worden opgeslagen.

Energie-efficiëntie

Energie-efficiëntie is een belangrijk kenmerk van een horeca vriescel. Het is belangrijk om een vriescel te kiezen die energiezuinig is, omdat dit de energierekening kan verlagen. Een energiezuinige vriescel kan ook bijdragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van de onderneming.

Temperatuurregeling

Een goede temperatuurregeling is essentieel voor het behoud van de kwaliteit van het voedsel dat in de vriescel wordt opgeslagen. Het is belangrijk om een vriescel te kiezen die een goede temperatuurregeling heeft, zodat het voedsel op de juiste temperatuur blijft. Hiervoor is een koelmotor of vriesmotor van essentieel beleang

Soorten horeca vriescellen

Horeca vriescellen zijn een belangrijk onderdeel van de keukenapparatuur in de horeca. Er zijn verschillende soorten vriescellen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. In deze sectie worden de twee belangrijkste soorten vriescellen besproken: op maat gemaakte vriescellen en vooraf geconstrueerde vriescellen.

Op maat gemaakte vriescellen

Op maat gemaakte vriescellen worden speciaal ontworpen en gebouwd om aan de specifieke behoeften van een restaurant of andere horecagelegenheid te voldoen. Deze vriescellen kunnen in verschillende maten en vormen worden gebouwd, afhankelijk van de beschikbare ruimte en de behoeften van het bedrijf. Op maat gemaakte vriescellen bieden een aantal voordelen ten opzichte van vooraf geconstrueerde vriescellen, waaronder:

  • Flexibiliteit: op maat gemaakte vriescellen kunnen worden ontworpen om aan de specifieke behoeften van een bedrijf te voldoen, waardoor ze flexibeler zijn dan vooraf geconstrueerde vriescellen.
  • Efficiëntie: op maat gemaakte vriescellen kunnen worden ontworpen om de efficiëntie te maximaliseren, waardoor ze energiezuiniger zijn dan vooraf geconstrueerde vriescellen.
  • Duurzaamheid: op maat gemaakte vriescellen worden gebouwd om aan de specifieke behoeften van een bedrijf te voldoen, waardoor ze duurzamer zijn dan vooraf geconstrueerde vriescellen.

Vooraf geconstrueerde vriescellen

Vooraf geconstrueerde vriescellen zijn vriescellen die al zijn gebouwd en klaar zijn voor installatie. Deze vriescellen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen en zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Vooraf geconstrueerde vriescellen bieden een aantal voordelen ten opzichte van op maat gemaakte vriescellen, waaronder:

  • Kosten: vooraf geconstrueerde vriescellen zijn over het algemeen goedkoper dan op maat gemaakte vriescellen.
  • Snelheid: vooraf geconstrueerde vriescellen zijn direct beschikbaar en kunnen snel worden geïnstalleerd, waardoor ze ideaal zijn voor bedrijven die snel een vriescel nodig hebben.
  • Gemak: vooraf geconstrueerde vriescellen zijn gemakkelijk te installeren en te gebruiken, waardoor ze ideaal zijn voor bedrijven zonder technische expertise.

Installatie en onderhoud van een horeca vriescel

Een horeca vriescel is een belangrijk apparaat dat ervoor zorgt dat voedsel op de juiste temperatuur bewaard blijft. Het is daarom van groot belang dat de installatie en het onderhoud van een horeca vriescel op de juiste manier worden uitgevoerd.

Installatieproces

Bij de installatie van een horeca vriescel zijn er verschillende stappen die moeten worden gevolgd. Allereerst moet er worden gekeken naar de locatie waar de vriescel geplaatst gaat worden. Het is belangrijk dat de vriescel op een goed geventileerde plek staat en dat er voldoende ruimte is rondom de vriescel. Daarnaast moet er gekeken worden naar de juiste afmetingen van de vriescel en de benodigde stroomvoorziening.

Vervolgens moet de vriescel worden geïnstalleerd door een ervaren monteur. De monteur zal de vriescel op de juiste manier aansluiten en ervoor zorgen dat deze goed functioneert. Na de installatie zal de monteur de vriescel testen om er zeker van te zijn dat deze naar behoren werkt.

Onderhoud en reparaties

Om ervoor te zorgen dat de horeca vriescel goed blijft functioneren, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het schoonmaken van de vriescel en het vervangen van onderdelen wanneer dat nodig is. Het is aan te raden om het onderhoud van de vriescel over te laten aan een ervaren monteur.

Wanneer er toch problemen ontstaan met de vriescel, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten repareren. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer de vriescel niet meer goed koelt of wanneer er sprake is van lekkages. Ook in dit geval is het verstandig om een ervaren monteur in te schakelen.

Wet- en regelgeving voor horeca vriescellen

Horeca vriescellen zijn onmisbaar voor de horecaondernemer. Het is echter belangrijk om te weten dat er wet- en regelgeving is waar men zich aan moet houden bij het plaatsen en gebruiken van een vriescel.

Allereerst moet de vriescel voldoen aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid en hygiëne. Zo moet de vriescel bijvoorbeeld goed afsluitbaar zijn en mag de temperatuur niet hoger zijn dan -18 graden celsius. Daarnaast moet de vriescel regelmatig worden schoongemaakt en onderhouden om de hygiëne te waarborgen.

Ook moet er rekening worden gehouden met de wet milieubeheer. Horecaondernemers zijn verplicht om hun energieverbruik te beperken en moeten daarom kiezen voor een energiezuinige vriescel.

Naast deze algemene wet- en regelgeving zijn er ook specifieke regels voor het gebruik van een vriescel in de horeca. Zo moeten producten op de juiste manier worden opgeslagen en moet er rekening worden gehouden met de houdbaarheidsdatum van producten. Daarnaast moeten producten op de juiste temperatuur worden bewaard om bederf te voorkomen.

Kortom, het is van groot belang om op de hoogte te zijn van de wet- en regelgeving voor het gebruik van een horeca vriescel. Door zich aan deze regels te houden, kan de horecaondernemer veilig en hygiënisch werken en voldoen aan de wettelijke eisen.

Kosten en financiering van een horeca vriescel

Aanschafkosten

De aanschafkosten van een horeca vriescel variëren sterk, afhankelijk van de grootte, kwaliteit en functies van de vriescel. Over het algemeen kunnen de kosten variëren van enkele duizenden tot tienduizenden euro's. Het is belangrijk om een vriescel te kiezen die past bij de behoeften van het bedrijf, zonder te veel te betalen voor onnodige functies.

Bedrijfskosten

Naast de aanschafkosten zijn er ook bedrijfskosten verbonden aan het gebruik van een horeca vriescel. Deze kosten omvatten onderhoud, reparaties en energieverbruik. Het is belangrijk om te investeren in een vriescel van hoge kwaliteit om de bedrijfskosten op lange termijn te minimaliseren.

Financieringsmogelijkheden

Voor bedrijven die niet het volledige bedrag voor de aanschaf van een horeca vriescel beschikbaar hebben, zijn er verschillende financieringsmogelijkheden beschikbaar. Dit omvat leningen van banken en andere financiële instellingen, evenals leasingopties. Het is belangrijk om de verschillende opties te onderzoeken en te vergelijken om de beste financieringsoplossing te vinden die past bij de behoeften van het bedrijf.

FinancieringsmogelijkhedenBeschrijving
BankleningEen lening van een bank om de aanschafkosten van de vriescel te dekken.
LeasingEen financieringsoptie waarbij de vriescel wordt gehuurd en periodieke betalingen worden gedaan voor het gebruik ervan.
HuurkoopEen financieringsoptie waarbij de vriescel wordt gekocht via periodieke betalingen, waarbij de vriescel eigendom wordt van het bedrijf na afloop van de betalingen.


Het is belangrijk om de voor- en nadelen van elke financieringsoptie te overwegen voordat een beslissing wordt genomen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van een koelcel?

De kosten van een koelcel variëren afhankelijk van de grootte, kwaliteit en functies. Over het algemeen kunnen de prijzen variëren van enkele duizenden euro's tot tienduizenden euro's. Het is belangrijk om te investeren in een kwalitatief hoogwaardige koelcel om ervoor te zorgen dat uw producten op de juiste temperatuur worden bewaard en om energie te besparen op de lange termijn.

Is het mogelijk om een vriescel zonder motor te kopen?

Nee, het is niet mogelijk om een vriescel zonder motor te kopen. De motor is essentieel voor het koelen van de cel en het handhaven van de gewenste temperatuur. Zonder motor zou de cel niet functioneren.

Waar kan ik een koelcel kopen?

Er zijn verschillende leveranciers van koelcellen in Nederland. HKL Horeca is een van de toonaangevende leveranciers van koelcellen voor de horeca. U kunt ook online zoeken naar andere leveranciers en hun aanbod vergelijken.

Welke horeca koeling is het meest geschikt voor mijn bedrijf?

Er zijn verschillende soorten horeca koelingen beschikbaar, zoals koelkasten, vriezers, koelvitrines, enz. Het is belangrijk om te bepalen welk type koeling het meest geschikt is voor uw bedrijf op basis van uw behoeften en het soort producten dat u opslaat.

Wat is het verschil tussen een horeca koelvitrine en een horeca frigo?

Een horeca koelvitrine is een glazen kast waarin voedsel of dranken worden tentoongesteld, terwijl een horeca frigo een gesloten kast is waarin voedsel of dranken worden bewaard. Een koelvitrine wordt vaak gebruikt in een restaurant of café om klanten te laten zien wat er beschikbaar is, terwijl een frigo vooral wordt gebruikt voor opslag.

Wat zijn de afmetingen van een standaard diepvries cel?

De afmetingen van een standaard diepvriescel variëren afhankelijk van de grootte en capaciteit. Over het algemeen zijn de afmetingen van een standaard diepvriescel ongeveer 2,5 meter bij 2,5 meter en 2,2 meter hoog. Het is echter belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen op basis van uw behoeften en beschikbare ruimte.

Klantenservice en snel contact opnemen

Snel regelen in uw account

Volg uw bestellingen, betaal uw facturen, bekijk  tegoeden en spaar punten op uw
bestellingen.

Snel contact opnemen?

We helpen u graag de juiste keuze te maken.
Onze klantenservice staat van 09.00 - 17.00 uur voor u
klaar.